juli

august

september

33 Sommerkursus
37 Rejsekursus Island
     

oktober

november

december


Klik i kalenderen for kursusbeskrivelse.
Tilmeldingsblanket findes under hvert kursus

Se fagopdelt kursusbeskrivelse til højre >2018
32 Sommerkursus
Skaftevævning, broderi, syning, keramik, tunesisk hækling, æsker

Sommerkursus er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem fagene: Skaftevævning v/Anne-Mette Due Nielsen, broderi v/Björk Ottósdóttir, syning v/Marianne Pedersen, keramik v/Helle Bovbjerg, tunesisk hækling v/Pernille Cordes og æsker v/Bente Plougmand.

Udover undervisning er der: Foredrag, markedsaften og udstilling, hvor vi ser hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger værksteder og udstillinger.

Se mere under hvert fag.
32-1 Skaftevævning sommerkursus 32

05. - 11. august v/Anne-Mette Due Nielsen
Væv viskestykker, håndklæder, servietter eller en lille dug.
Det er skønt at væve tekstiler til daglig brug. Vi vil arbejde med bomuld, hør og blandinger heraf. Der findes rigtig mange fine vævemønstre, der egner sig til disse tekstiler.
Vi arbejder med opsætninger på 4 – 8 skafter. Efter behov undervises i udregning af opskrift, i elementær bindingslære og i vævens opsætning og funktion, samt efterbehandling af stofferne.
Kurset henvender sig til begyndere og lidt øvede. Kursus nr. 32-1-18

Tilmeld dig hertil toppen32-2 Skals-broderi sommerkursus 32

05. - 11. august v/Björk Ottósdóttir
Hvorfor væve billedtæpper/gobelin?
Stiller man det spørgsmål til såvel professionelle billedvævere  som amatører får man stort set ét udsagn. Det tidskrævende arbejde demonstrerer en ro og fordybelse i en unik kunstart, der for nogle bliver en passion.

Broderi er ikke "bare" klokkestrenge og puder! Skals broderi er et kursus for ALLE som har lyst til at fordybe sig i faget. Kurset starter med en lille start opgave. Ugen vil byde på undervisning indenfor de klassiske teknikker evt. udført på en nutidig måde.
Vi skal arbejde med frie sting, tryk og 3.d., materiale- og farvevalg, designe og placere mønstre, prikke og overføre på stof, presse og montere. Resultatet kunne blive: poser, puder, gardiner, sengetøj, viskestykker, forklæder, dåbskjoler, billeder, duge… Undervisningen er individuel og forgår i det tempo, som passer dig. Kursus nr. 32-2-18

Tilmeld dig her


til toppen32-3 Syning sommerkursus 32

05. - 11. august v/Marianne Pedersen
Her kan du sy bluse, kjole, bukser, nederdel, t-shits, jakke eller andet du kunne ønske dig.
Der vil være fokus på, at tøjet får den velsiddende pasform.
Jeg vil dele ud af min af erfaring indenfor tilretning, modeludvikling, sy teknikker samt fif og ideer. Undervisningen er individuel og er både for begynder og øvede.  Kursus nr. 32-3-18

Tilmeld dig her


til toppen32-4 Keramik sommerkursus 32


05. - 11. august v/Helle Bovbjerg
Raku er en meget direkte proces, tæt på ild og ler!
Vi modellerer og håndbygger efter japanske metoder skåle, flasker og kopper. Vi arbejder med skrin og vaser i pladeteknik, og vi afprøver spændene tryk i leret. Der eksperimenteres med forskellige glasurer, bobleglasur, samt forskellige former for efterreducering. 
Vi ser nærmere på: hvad er vestlig raku og hvad er japansk raku. Der tilbydes individuel vejledning til at hjælpe dig videre med dit personlige udtryk. Her er der mulighed for at komme i dybden med keramikken, og tættere på hvad er raku.
www.hellebovbjerg.dk Kursus nr. 32-4-18

Tilmeld dig her


til toppen32-5 Tunesisk hækling sommerkursus 32

05. - 11. august v/Pernille Cordes
Tunesisk hækling - nye teknikker.
Kom og lad dig inspirere af nye spændende mønstre og teknikker i tunesisk hækling. Du lærer basismasker, grafiske mønstre, plaidmønstre, rundhækling med flere mønstre, fnuglette lacemønstre, broderi på tunesisk hækling, to-sidede mønstre og montering. Du vil få masser af inspiration - hvad enten du er begynder eller avanceret hækler. Kurset tilrettelægges, så der er god tid til individuel vejledning.
Pernille Cordes er forfatter til bøgerne ”Tunesisk hækling til dig og din bolig” og ”Den store bog om tunesisk hækling”. www.englegarn.dk
Kursus nr. 32-5-18

Tilmeld dig her


til toppen32-6 Æsker sommerkursus 32

05. - 11. august v/Bente Plougmand
Vi har i århundrede brugt æsker til at gemme og opbevare ting i. På kurset får du mulighed for at lære at lave dine egne æsker. Vi skal lave bogbinderæsker, som er æsker med løst låg. Æskerne beklædes med papir.
Det fine ved selv at lave sine æsker er, at man kan designe dem til lige det formål man skal bruge dem til og i lige de mål som man har brug for.
Vi skal lave æsker som udvendig er enkle og neutrale i udtrykket, men indvendig overrasker med rum og farver. Du kan lave æsken til lige netop det du mangler en æske til. Broderi ting, tegneredskaber, hemmeligheder m.m. Kursus nr. 32-6-18

Tilmeld dig her


til toppen33 Sommerkursus
Broderi og yoga, håndstrik, plantefarvning, broderi, syning, vævning

Sommerkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem følgende fag:
Broderi og yoga v/Amy Lyngaa og Rie Skov, håndstrik v/Dorthe M.L. Jensen, plantefarvning v/G-Uld, broderi v/Tine Wessel, syning v/Dorit Thomsen og vævning v/Helle Trolle.

Udover undervisningen er der forskellige aktiviteter: foredragsaftener, markedsaften og udstilling, hvor vi ser hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger værksteder og udstillinger.

Se nærmere under hvert enkelt fag33-1 Broderi og yoga sommerkursus 33

12. -18. august v/Amy Lyngaa og Rie Skov
En uge med tid til fordybelse i både krop og broderi.
Alle vi, der broderer, kender til at blive opslugt af broderiet, glemme tid og sted og pludselig sidde med skuldrene oppe under ørerne… det skal vi gøre noget ved. Med Iyengar yoga skal du lære, hvordan du modvirker anspændthed og hvordan du kan bruge kroppen hensigtsmæssigt, mens du broderer.

I broderiet skal du arbejde med stoftryk og frie sting i små enkle opgaver. Både yoga og broderi tilrettelægges for begyndere og let øvede og der arbejdes grundigt med både yoga og håndværk. www.yogaviborg.dk
Kursus nr. 33-1-18

Tilmed dig her


til toppen33-2 Håndstrik sommerkursus 33

12. - 18. august v/Dorthe M.L Jensen
Oppe fra og ned – lige ud og vend…
Her er mulighed for at udvikle dit personlige strikkeudtryk. Der videreudvikles på de mange strikketeknikker der er velegnet til kanter, en detalje på et bærestykke, fladedækkende mønstrer, teknikker med farvespil og andre med struktur i overfladen...
En uge ligeledes med fokus på modeludvikling og beregning. Måske du har lyst til at strikke en bluse oppe fra og ned, en cardigan strikkes fra siden med vendepinde, en bluse med rundt bærestykke. Kurset er tilpasset, så både nybegyndere og øvede kan deltage. www.dmlj.dk
Kursus nr. 33-2-18

Tilmed dig her


til toppen33-3 Plantefarvning sommerkursus 33

12. -18. august v/G-uld
En uge i plantefarvningens tegn. Så er det atter tid til at genoptage det gamle tekstilhåndværk - Plantefarvning. G-uld står for kurset, og vil lære deres farvemetoder fra sig, med en moderne tilgang.

I løbet af ugen vil du få det brede indblik i processerne for holdbare farver, og vil selv kunne arbejde videre hjemme. Vi vil farve i samlet flok, og ugen vil ende ud med en smuk farvecirkler på ca. 60 farver. Så værdsætter du unika, godt håndværk og er du nysgerrig på naturens farverigdom – så kom og vær med en uge i planternes tegn. www.g-uld.dk
Kursus nr. 33-3-18

Tilmed dig her


til toppen33-4 Broderi-Kogin sommerkursus 33

12. -18. august v/Tine Wessel
Den smukke Kogin-teknik er forsting syet i parallelle vandrette rækker på stof, hvor trådene kan tælles og ligner en vævning, når det er syet tæt. På dansk kaldes teknikken trækkesyning, vævesyning eller mønsterstopning.

Kogin er den japanske betegnelse for teknikken. Kogin blev brugt til at forstærke og isolere tøj og blev som Sashiko teknikken syet på indigoblåt stof med hvid tråd. I dag bruges Kogin til at dekorere punge, knapper, coasters og små stofposer mm. Vi eksperimenterer med forskellige grafiske mønstre og kan f. eks bruge prøverne til små nålepuder, knapper eller coasters.
tinewessel.dkwww.tinewessel.dk Kursus nr. 33-4-18

Tilmed dig her


til toppen33-5 Syning

sommerkursus 33

12. -18. august v/Dorit Thomsen
Med udgangspunkt i dine ideer syr og designer vi garderoben. Lær finesserne på den professionelle måde, så syteknik og modeludvikling forenes – også med materialevalg.
Det kan være ud fra grundforme, færdige snitmønstre eller måske re-design af et godt second hand fund. Individuel undervisning med afsæt i den enkeltes niveau. Kursus nr. 33-5-18

Tilmelding herTilmed dig her


til toppen


33-6 Vævning sommerkursus 33

12. -18. august v/Helle Trolle
VÆV – en pude til din sofa eller en hynde til din stol.
Med udgangspunkt i en række forskellige væveteknikker, der alle bygger på kontrasten mellem tykke og tynde garner i samme opsætning – f.eks. den kendte hulkrus eller en mindre kendt amerikansk  – diversified plain weave.

Kombinationen tilføjer fine reliefagtige strukturer i det vævede, som er smukke på brugstekstiler. I arbejder med designundersøgelser i væven som både kan handle om farve- og materialevalg, inden den personlige pude væves op i ca. 35 x 35 cm.

Der præsenteres både enkle og mere komplicerede bindinger.
Kursus nr. 33-6-18

Tilmed dig hertil toppen34 Sommerkursus
Håndstrik og yoga, syning, maskinstrik, læder, bæredygtigt design, vævning

Sommerkursus er som en ferie, hvor du bliver fyldt med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem fagene: Håndstrik og yoga v/Helga Jóna og Rie Skov, syning v/Hanne Holzmann, maskinstrik v/Iben Høj, læder v/Henriette Andersen, bæredygtigt design v/Victoria Ladefoged og vævning v/Sofia Hagström Møller.

Udover undervisningen vil der være foredrag, marked og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger.
34-1 Håndstrik og yoga

sommerkursus 34

19. - 25. august v/Helga Jóna og Rie skov
En uge med tid til fordybelse i både din krop og dit strikketøj.
Med Iyengar Yoga vil du lære, hvordan du modvirker anspændthed og hvordan du kan bruge kroppen hensigtsmæssigt, mens du strikker. 

I strik lærer du forskellige teknikker og overflader, arbejder med finish, gode fif og enkelte beregninger. Yogaen tilrettelægges for begyndere og let øvede og strik for let øvede og øvede. Der lægges vægt på at arbejde grundigt med både yoga og håndværk samt finde ro og glæde ved fordybelsen. www.yogaviborg.dk
Kursus nr. 34-1-16


Tilmeld dig her


til toppen


34-2 Syning

sommerkursus 34

19. - 25. august v/Hanne Holtzmann
Sy hvad du har lyst til. Arbejd med standard grundforme og videreudvikel derudfra, eller følg et standard mønster du bruger som det er, eller videreudvikler på.
Alt sammen for at opnå et godt resultat og en god pasform. Undervisningen er individuel og vi arbejder med den gode pasform, der passer og klæder netop dig. Der gives gode råd om materialevalg, syteknikker, modeludvikling og tilretning.
Kursus nr. 34-2-18

Tilmeld dig her


til toppen


34-3 Maskinstrik

sommerkursus 34

19. - 25. august v/Iben Høj
Lav dit eget strikdesign
Vi skal arbejde med direkte formgivning af strikken på maskine - strik, hvor form, funktion og dekoration går op i en højere enhed. Effekter og mønstre kan bidrage til formen og målet er at skabe både sit eget materiale og sin egen form - et helt unikt design.
Ud fra min designproces vil jeg undervise i de grundlæggende principper for fully fashion strik, hvileteknik brugt til formgivning og drapering af strik på gine - samt give tips til modelberegning og finish. Kendskab til strikkemaskinen er en fordel.
www.ibenhoej.com Kursus nr. 34-3-18

Tilmeld dig hertil toppen


34-4 Læder

sommerkursus 34

19. - 25. august v/Henriette Andersen
Læder – at elske at arbejde med det uperfekte. Læder er meget oppe i tiden og kan bruges på mange måder.  Vi kommer i løbet af ugen omkring de grundlæggende teknikker i læder.  Syning, farvning, isætning af låse, vådformning, modelfremstilling og design af eget produkt.
Vi laver en lille startopgave, så alle kommer godt i gang, og får fornemmelsen af at have læder mellem hænderne. Men inden vi kommer så langt, vil jeg kort fortælle lidt om læder. Hvor kommer læder fra? Hvordan bliver det forarbejdet, og hvilke egenskaber har det? Kurset er for alle, begyndere eller øvede.
andersenlepri.dkwww.andersenlepri.dk Kursus nr. 34-4-18

Tilmeld dig her


til toppen


34-5 Bæredygtigt design/sy

sommerkursus 34

19. - 25. august v/Victoria Ladefoged
Re-cycling.
På kurset skal vi lave et nyt stykke tøj i genanvendte materialer. Vi arbejder under temaet up-cycling. Der vil være mønster til forskellige enkle designede modeller, som vi vil kunne nå at sy på de dage.
I vil få gode ideer til hvordan man kan lave nyt tøj af kasserede tekstiler og få teknisk hjælp til at fremføre jeres ideér. Medbring kasserede tekstiler.
Kursus nr. 34-5-18


Tilmeld dig her


til toppen


34-6 Skaftevævning

sommerkursus 34

19. - 25. august v/Sofia Hagström Møller
Væv med nye eksperimenterende materialer. Det at turde sammensætte nye materialer såsom plastic og metal med de mere traditionelle materialer uld, bomuld og hør kræver en lille smule mod. Det tør vi godt og det er sjovt! Vi skal væve på traditionelle skaftevæve, hvor vi roterer rundt på forskellige opsætninger. 

Jeg som underviser tager udgangspunkt i min egen verden med skaftevæven sammen med det lidt mere utraditionelle i form af materialevalg. Der bliver introduktion til efterbehandling. Vi laver former og små skulpturer samt værker til væggen. Instagramprofil: fiahagstrom Kursus nr. 34-6-18

Tilmeld dig her


til toppen36-1 Broderi sommerblomster

02. - 08. september v/Amy Lyngaa
Sensommerblomster, -en uge med broderede blomster i ALLE afskygninger. Vi går tur i haven og finder sommerens sidste blomster og du introduceres til masser af frie sting, trykmetoder og tredimensionelle teknikker, som egner sig til dine blomster… med dig hjem får du en ”buket” af sting, metoder, viden om broderi og dejlige broderede tekstiler, som kan anvendes i dit hjem.
Alle kan være med her, -også helt nybegyndere… Kursus nr. 36-1-18

Tilmeld dig her


til toppen

 

36-2 HVF-broderi-venetiansk-richelieu sommerkursus 34

02. - 08. september v/Lis Ahrenkiel
Venetiansk broderi er en efterligning af de syede venetianske kniplinger, hvor de tætte mønsterpartier i kniplingerne dannes af lærred, kantet med tungesting. Figurerne kan sammenbindes med trenser og kniplingsgrunde.

Richelieubroderiet ligner meget venetiansk broderi, det egner sig til fine lette ting. Det består af figurer, som kastes i kanterne og forbindes med kastede trenser. Kursus nr. 36-2-18

Tilmeld dig hertil toppen


37-1 Rejsekursus, Island/håndstrik

10. - 09. september v/Helga Jóna
Rejsekursus Island. 
Vi starter med 5 dage på højskole i Skals, hvor vi vil arbejde med Islandsk strik, mønstre, teknikker og traditioner. Så går turen til Island, strikketøjet har vi med i tasken.
I Island skal vi bl.a. besøge et uldspinderi, strikkebutikker, strikkedesignere, se plantefarvning og blive inspireret af den enestående natur. 
Underviser og rejseguide er islandske Helga Jóna (tidligere haft håndarbejdsbutik i Reykjavik) – en unik mulighed for at opleve strikkekultur i Island. 
Rejsen arr. i samarbejde med Herning Turist og grupperejser. Reg.nr. i rejsegarantifonden 2414. Nr. 37-1-18

Tilmeld dig hertil toppen37-2 Væv og ideudvikling

10. - 14. september v/Astrid Skibsted
Væv og Ideudvikling / Væv og tekstil designproces.
På dette kursus arbejder vi med enkle væveteknikker på små rammevæve af den type som de fleste har plads til i stuen. Vi skal lave kompositioner i garn og materiale og designe nye farvestillinger til vævede tekstiler. Garnets struktur og farver er i fokus. Med udgangspunkt i Astrids egne arbejdsmetoder og designprocesser, skal vi arbejde med skitsering i garn og masser af vikleprøver. De færdige vævede tekstiler vil være egnet til f eks. tasker og tørklæder.
www.astridskibsted.dk
Kursus nr. 37-2-18

Tilmeld dig her


til toppen38-1 Skals-broderi

16. - 22. september v/Björk Ottósdóttir
Broderi er ikke "bare" klokkestrenge og puder! Skals broderi er et kursus for ALLE som har lyst til at fordybe sig i faget. Kurset starter med en lille start opgave. Ugen vil byde på undervisning indenfor de klassiske teknikker evt. udført på en nutidig måde.
Vi skal arbejde med frie sting, tryk og 3.d., materiale- og farvevalg, designe og placere mønstre, prikke og overføre på stof, presse og montere. Resultatet kunne blive: poser, puder, gardiner, sengetøj, viskestykker, forklæder, dåbskjoler, billeder, duge… Undervisningen er individuel og forgår i det tempo, som passer dig.  Kursus nr. 38-1-18

Tilmeld dig her


til toppen38-2 HVF broderi ekstra - uldbroderi

16. - 22. september v/Lis Ahrenkiel
Uldgarnsbroderi /kulørt almuesyning anvendtes tidligere på bænke og agehynder. Hynderne er syet 1760-1845. Broderiet er udført med uldgarn i mange farver på kulørt vadmel.
Bænke- og agehynderne er helt udsyede med forskellige sting: tofarvede kæde-, kontur-, split- og heksesting, nedlagt syning, almueknuder, fladsyning og ujævn fladsyning. Stingene omkranser bunde, udsyede i en eller flere farver.
Mønstrene er barokprægede eller naive, frittegnet på stoffet. Uldgarnsbroderiets specielle kanter, frynser og samlinger  bliver vist og demonstreret som ideer til færdiggørelser af emner. Kursus nr. 38-2-18

Tilmeld dig her


til toppen39-1 Skals-broderi

23. - 29. september v/Björk Ottósdóttir
Broderi er ikke "bare" klokkestrenge og puder! Skals broderi er et kursus for ALLE som har lyst til at fordybe sig i faget. Kurset starter med en lille start opgave. Ugen vil byde på undervisning indenfor de klassiske teknikker evt. udført på en nutidig måde.
Vi skal arbejde med frie sting, tryk og 3.d., materiale- og farvevalg, designe og placere mønstre, prikke og overføre på stof, presse og montere. Resultatet kunne blive: poser, puder, gardiner, sengetøj, viskestykker, forklæder, dåbskjoler, billeder, duge… Undervisningen er individuel og forgår i det tempo, som passer dig. Kursus nr. 39-1-18

Tilmeld dig her


til toppen39-2 Syning


23. - 29. september v/Rikke Hvid
Kom og del din syglæde med andre og få masser af inspiration og kyndig vejledning af designer og konstruktør Rikke Hvid. Du designer med nål og tråd og sætter dit eget personlige præg på garderoben.
Du kan sy alt, og vi tilretter alt du syr, så det får optimal pasform. Rikke tilbyder også et stilkursus – hvor kropstyper og form/snit gennemgås, også gerne individuelt. Ugen giver dig tid til fordybelse i dine syprojekter og –ideer, og du vil kunne lave både små og store opgaver også syprøver, hvis du ønsker det.
Kursus nr. 39-2-18

Tilmeld dig her


til toppen

 

41 Skals Broderi

 

07. - 13. oktober v/Björk Ottósdóttir
Broderi er ikke "bare" klokkestrenge og puder! Skals broderi er et kursus for ALLE som har lyst til at fordybe sig i faget. Kurset starter med en lille start opgave. Ugen vil byde på undervisning indenfor de klassiske teknikker evt. udført på en nutidig måde.

Vi skal arbejde med frie sting, tryk og 3.d., materiale- og farvevalg, designe og placere mønstre, prikke og overføre på stof, presse og montere. Resultatet kunne blive: poser, puder, gardiner, sengetøj, viskestykker, forklæder, dåbskjoler, billeder, duge… Undervisningen er individuel og forgår i det tempo, som passer dig. Kursus nr. 41-1-18

Tilmelding herTilmed dig her


til toppen


41-2 Håndstrik m. forskellige teknikker

 

07. - 13. oktober v/Helga Jóna
I denne uge vil vi arbejde med forskellige teknikker og overflader, god finish og fif, kanter og opslagninger, samt beregninger af strik.

En uge med fokus på teknikker, der gør prikken over i-et, i dit strik og beregning af modeller, hvor alle skulle gerne, kunne beregne sit eget personlige model. Kursus nr. 41-2-18

Tilmelding herTilmed dig her


til toppen


To generationer

Har du sammen med dit barnebarn/barn lyst til at arbejde med broderi eller syning, så er her et kursus for jer. Begge generationer må gerne være nybegyndere. Ved tilmelding vælges broderi eller syning.
Ét barn ifølge med én voksen. Vi anbefaler at børnene er 9 år ved kursusstart.
Kurset starter lørdag kl. 16 og slutter onsdag kl. 18

42-1 Broderi

13. - 17. oktober v/Helga Jóna og Louise Lerche
Accessories. Lav hårpynt, espadrilles, kosmetikpunge, gymnastikposer, nøglekæder, huer og vanter, bæltetasker eller en festlig clutch. Kun fantasien sætter grænser.
Hvor meget kan du mon nå at producere i løbet af ugen? På dette kursus vil du få inspiration til at arbejde kreativt med tekstiler og omdanne dem til tilbehør, som kan kombineres med din garderobe derhjemme. Du lærer også blive fortrolig med symaskinen og overlockeren, sådan at både voksne og børn er godt klædt på til at løse alle sy-opgaver. Forskellige sværhedsgrader vil sørge for udfordring til alle aldre og niveauer. cargocollective.comwww.louise-lerche.blogspot.dk
Kursus nr. 42-1-16

Tilmeld dig her


til toppen42-2 Skindsyning

13. - 17. oktober v/Rikke Hvid
Kom og vær med til en forrygende uge med designer Rikke Hvid, hvor vi syr i skind. Vi syr både små og store ting; tasker, punge, mobil- og labtopcovers mv. Det er lette ting, som både kan sys i hånden og på maskine.

Vi starter fælles ud med et lille opstartsprojekt, hvorefter du arbejder individuelt, udfra de mønstre som Rikke medbringer.  Du skal ikke medbringe andet end godt humør og stor lyst til at kreere. På kurset er der mange farver skind og alle øvrige materialer er til rådighed. Kursus nr. 42-2-18

Tilmeld dig her


til toppen43-1 Hverdagsbroderier

21. - 27. oktober v/Amy Lyngaa
Broderi i hverdagen, -et grundkursus for dig der kan brodere lidt, skal have genopfrisket din viden, eller er helt ny i faget. Vi skal arbejde med alverdens sting, opleve hvordan en designproces bliver til og omsætte til broderi.

Vi skal tegne lidt og brodere meget og med hjem kan du bringe; viskestykker, dækkeservietter, puder eller noget helt andet du har brug for… I løbet af ugen introduceres du for stoftryk, frie sting, tælle/gobelinsyninger eller andre sting, du synes er spændende og relevante for lige netop dig. Kursus nr. 43-1-18

Tilmeld dig her


til toppen43-2 Syning

21. - 27. oktober v/Birgitte Bandmann
På dette kursus har vi fokus på det gode håndværk, skrædderiet.
Medbring stof og mønster på lige det du drømmer om at sy. Jeg vil hjælpe dig i mål med et stykke gennemarbejdet tøj på et højt fagligt niveau.

Undervisningen tager udgangspunkt i hver enkelt kursists niveau. Fælles for alle er, at jeg deler ud af min ekspertise indenfor skrædderi. Eksempelvis tilskæring, tilretning, presseteknikker og syning. Vi vil desuden lave en række syprøver, så du får afprøvet mange forskellige syteknikker. Prøverne tages med hjem og kan bruges som inspiration til fremtidige syprojekter. Kursus nr. 43-2-18

Tilmeld dig her


til toppen44-1 Håndstrik


28. oktober - 03. november v/Dorthe Merete Lykke Jensen 
Oppe fra og ned – lige ud og vend…
Her er mulighed for at udvikle dit personlige strikkeudtryk. Der videreudvikles på de mange strikketeknikker der er velegnet til kanter, en detalje på et bærestykke, fladedækkende mønstrer, teknikker med farvespil og andre med struktur i overfladen...
En uge ligeledes med fokus på modeludvikling og beregning. Måske du har lyst til at strikke en bluse oppe fra og ned, en cardigan strikkes fra siden med vendepinde, en bluse med rundt bærestykke. Kurset er tilpasset, så både nybegyndere og øvet kan deltage. www.dmlj.dk  Kursus nr. 44-1-18

Tilmeld dig hertil toppen


44-2 Vævning


28. oktober - 03. november v/Winnie Poulsen 
Boligtekstiler.
Det kunne også hedde brugstekstiler, for det er brugen, der er vigtig.
Hvis vi skal have tekstiler i vores hjem i mange år, må de være smukke og hensigtsmæssige. De skal ikke for let blive snavsede, hvis de er svære at vaske, f.eks. stolesæder. De skal opfylde den funktion, de er tænkt til, f.eks. er et for blødt gulvtæppe bare en daglig irritation, og en plaid, der kradser, har man ikke lyst til at svøbe om halsen.
Vi kommer forbi sengetæpper, plaider, puder, stolestof, gardiner, duge og gulvtæpper. Materialer vil være uld, bomuld, hør + evt. andre naturlige fibre. Kursus nr. 44-2-18

Tilmeld dig hertil toppen


44-3 Tunesisk hækling NYT


28. oktober - 03. november v/Pernille Cordes 
Nye teknikker.
Kom og lad dig inspirere af nye spændende mønstre og teknikker i tunesisk hækling. Du lærer basismasker, grafiske mønstre, plaidmønstre, rundhækling med flere mønstre, fnuglette lacemønstre, broderi på tunesisk hækling, to-sidede mønstre og montering. Du vil få masser af inspiration - hvad enten du er begynder eller avanceret hækler. Kurset tilrettelægges, så der er god tid til individuel vejledning.
Pernille Cordes er forfatter til bøgerne ”Tunesisk hækling til dig og din bolig” og ”Den store bog om tunesisk hækling”. www.englegarn.dk
Kursus nr. 44-3-18


Tilmeld dig hertil toppen


46-1 Broderi, tryk, og en smule re-design

11. - 17. november v/Amy Lyngaa 
En uge med masser af sting og stoftryk på nye og gamle tekstiler. Kurset henvender sig til dig der godt kan lide at brodere nyt, -men samtidig også synes det er spændende at udnytte gamle broderier og måske har du nogle gamle hullede, men fine broderier liggende? 
Jeg vil præsentere jer for hånd- og maskinbroderi, trykmetoder og masser af ideer til, hvordan broderierne kan anvendes igen. Du medbringer gamle broderede tekstiler og med hjem får du ”nye” gamle tekstiler… - måske både til bolig og krop. Kursus nr. 46-1-18

Tilmeld dig hertil toppen46-2 Strikkekursus NYT

11. - 17. november v/Rachel Søgaard 
I denne uge arbejder vi med forskellige strikketeknikker, hvor der anvendes flere farver. Vi skal strikke fair isle og klippe arbejdet op. Vi skal lege med dobbeltstrik på flere måder. Vi skal strikke vævestrik og lege med mønstre og farver i tofarvet patent.
Vi arbejder med teknikkerne i form af strikkeprøver, men der vil også være mulighed for at strikke små projekter. Har du et strikketøj eller en opskrift, der volder dig problemer, er du selvfølgelig velkommen til at tage det med og få hjælp. www.rachelsoegaard.dk Kursus nr. 46-2-18

Tilmeld dig hertil toppen46-3 Læder og pil NYT

11. - 17. november
3 dage med læder v/Henriette Andersen
2 dage med pil v/ Bent Vinkler

Læder
3 dage hvor du lærer det fantastiske naturmateriale at kende. Du får mulighed for at arbejde i dybden med teknikker og eksperimentere med læderets mange spændende egenskaber. Vi begynder med en lille bunden opgave, så alle får fornemmelsen af at have læder mellem hænderne og kommer godt fra start.
Derefter går vi i dybden med de grundlæggende teknikker inden for læderarbejdet, så man er klædt på til at gå i gang med sit eget lille projekt. Alle kan deltage, nybegynder, som øvet.
www.andersenlepri.dk

Flet
Vi fletter fladt - eller fine fade - dybe skåle - noget til bordet at servere i.
En lille kurv til at hente æg i eller plukke æbler i. Mange forskellige ting, i enkle teknikker, så I kan se på - og lære af hinandens værker. Kurve er tredimensionelle og skulpturelle. Det kræver nærvær og overblik at flette,
til gengæld får du trænet dit øjemål og bliver glad.
Kursus nr. 46-3-18

Tilmeld dig hertil toppen


48/49 Rejsekursus - Island/håndstrik

27. november - 05. december v/Helga Jóna
Rejsekursus Island
Vi starter med 5 dage på højskole i Skals, hvor vi arbejder med strikket tilbehør og boligtekstiler, forskellige teknikker, materialer, beregninger og en god finish. Så går turen til Island, strikketøjet har vi med i tasken- måske bliver det til julegaver!
I Island skal vi i Reykjavik området vandre mellem strikkebutikker, besøge strikdesignere, se uldspinderi, Islandsk kunsthåndværk og opleve Islandsk kultur op til jul. En unik mulighed for at opleve strikke-og julekulturen i Reykjavik.
Rejsen arr. i samarbejde med Herning Turist og grupperejser. Reg.nr. i rejsegarantifonden 2414. Kursus nr. 48-1-18

Tilmeld dig her


til toppen


48-2 Læder

27. november - 01. december v/Line Lerche
Fire dage med funktionelt Kernelæder.
Alle kan deltage, om du er helt grøn, øvet eller trænger til ny inspiration.
Med en innovativ og nytænkende tilgang til materialet kommer vi igennem grundlæggende teknikker som klæder dig godt på til at gå i krig med materialet. Vi lærer at udskære, klargøre og sy i hånden. 
Når vi alle er kommet godt fra start, lægges der vægt på fri leg. Vi har fokus på kernelæder til hverdagen - diverse opbevarings muligheder, punge, penalhuse, tasker, nøgleringe, bogomslag, navnesnipper til tøjet, musemåtter eller måske noget helt andet. Kursus nr. 48-2-18

Tilmeld dig her


til toppen48-3 Håndsyede skindhandsker NYT

27. november - 01. december v/Björk Ottósdóttir
På dette kursus får du mulighed for at sy handsker efter dine egne mål.
Vi arbejder med lammeskind, skolen har stort udvalg af farver. For at gøre handskerne helt personlige får du også mulighed for at dekorere dem, hvis du har lyst. Kursus nr. 48-3-18

Tilmeld dig her


til toppen