januar
februar
marts
april
maj
juni


Klik i kalenderen for kursusbeskrivelse.
Tilmeldingsblanket findes under hvert kursus

Se fagopdelt kursusbeskrivelse til højre >2019
02 Vinterkursus
Broderi, syning, væv, smykker, håndstrik


Vinterkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Re-design v/Amy Lyngaa, syning v/Hanne Holzmann, væv v/Winnie Poulsen, broderi v/Berthe Bramsen, smykker v/Kirsten Bak og håndstrik v/Sys Fredens.

Udover undervisningen vil der være foredrag, marked og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger.


02-Broderi vinterkursus 02

06. - 12. januar v/Amy Lyngaa
Broderi, tryk og sting er omdrejningspunktet for denne uge. Du introduceres til mange forskellige sting, og mange forskellige måder at anvende dem på; til tørklæder og tasker til dig selv, eller til puder og hynder til boligen…

Teknikkerne bliver masser af frie sting inspireret af danske almuebroderier, -måske broderet i uld og med applikationer i uld? Kurset tilrettelægges for både nybegyndere og øvede… alle kan være med. Kursus nr. 02-1-19

Tilmeld dig her


til toppen02-2 Syning vinterkursus 02

06. - 12. januar v/Hanne Holzmann
Sy hvad du har lyst til. Du kan arbejde med standard grundforme og videreudvikle derudfra, eller følge et standard mønster, du bruger, som det er eller videreudvikler på det. Alt sammen for at opnå et godt resultat og en god pasform.

Undervisningen er individuel og vi arbejder med den gode pasform, der passer og klæder netop dig. Der gives gode råd om materialevalg, syteknikker, modeludvikling og tilretning. Kursus nr. 02-2-19

Tilmeld dig her


til toppen02-3 Vævning vinterkursus 02

06. - 12. januar v/Winnie Poulsen
Boligtekstiler. 
Det kunne også hedde brugstekstiler, for det er brugen, der er vigtig. 
Hvis vi skal have tekstiler i vores hjem i mange år, må de være smukke og hensigtsmæssige. De skal ikke for let blive snavsede, hvis de er svære at vaske, f.eks. stolesæder. De skal opfylde den funktion, de er tænkt til, f.eks. er et for blødt gulvtæppe bare en daglig irritation, og en plaid, der kradser, har man ikke lyst til at svøbe om halsen.
Vi kommer forbi sengetæpper, plaider, puder, stolestof, gardiner, duge og gulvtæpper. Materialer vil være uld, bomuld, hør + evt. andre naturlige fibre. Kursus nr.Kursus nr. 02-3-19

Tilmeld dig hertil toppen02-4 Broderi vinterkursus 02

06. - 12. januar v/Berthe Bramsen
For dig der vil prøve tambureringens lyksagligheder. Broderiteknikken med at lave kædesting gennem et stykke stof med en krog kom til Europa i 1700 fra østen, og er i det 20 årh. videreudviklet til at tamburere med perler og pailletter.
I den franske Haute Couture anvendes teknikken i store dele af deres broderede kollektioner. Kurset er for dig, der ønsker at lære teknikken fra bunden, men også for øvede der ønsker at afprøve nye materialesammensætninger - forskellige garntyper og perler. Der arbejdes sideløbende med at komponere et motiv på silkeorganza til f.eks. et tørklæde. Kursus nr. 02-4-19

Se video om tamburering

Tilmeld dig hertil toppen02-5 Smykker

06. - 12. januar v/Kirsten Bak
Kom og lav dine egne unikke smykker, som du selv har designet. Du lærer de grundlæggende guldsmedeteknikker inden for smykkefremstilling og guldsmedefaget, f.eks. at save, file, lodde, hamre og forme metal til smukke smykker. Der vil være tid at lave smykker efter egne ideer og designs.

På kursuset arbejder vi hovedsageligt med sølv evt. kombineret med andre materialer.
Der kræves ingen særlige forudsætninger. Materialer købes hos underviseren,
Kirsten Bak er uddannet som smykkedesigner på en tysk skole for ædelsten- og smykkedesign og arbejder som selvstændig guldsmed. www.baksfair.dk Kursus nr. 02-5-19

Tilmeld dig her


til toppen


02-6 Håndstrik

06. - 12. januar v/Sys Fredens
Strik til dig selv.
Fra strikkeprøve til færdig opskrift efter egne mål. Vi strikker prøver med forskellige former for opslagning og aflukning, ind- og udtagninger, montering og kanter, så den færdige bluse bliver helt perfekt. Ud fra prøverne vælger vi om blusen skal være med snoninger, striber, fair isle, gobelein mm.

Vi beregner opskriften til en bluse, der kan være med raglan eller påsatte ærmer, rund-, båd- eller v-udskæring. www.sysfredens.dk Kursus nr. 02-6-19

Tilmeld dig hertil toppen


04-1 Skaftevævning

20. - 26. januar v/Anne-Mette Due Nielsen
Kurset er et grundkursus i skaftevævning, som henvender sig til nybegyndere, lidt øvede eller dig der vil have håndværket genopfrisket.
På kurset har alle deltagere en skaftevæv til rådighed til individuelt arbejde. Man kan i løbet af kurset nå at færdiggøre et vævearbejde. Det kan være et tørklæde, en lille plaid, viskestykker, puder eller stof til beklædning.

Der undervises i udregning af opskrift, i elementær bindingslære og i vævens opsætning og funktion. Der vejledes desuden i montering og efterbehandling af vævede ting. Kursus nr. 04-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


04-2 Strik din egen opskrift

20. - 26. januar v/Sys Fredens
Har du fundet en super opskrift, men dit garn passer ikke i strikkefastheden. Der
er mange opskrifter at vælge imellem, men måske ikke lige den du ønsker. Her
gennemgår vi hvordan du omregner opskrifter og hvordan du beregner din egen
opskrift.

Du skal medbringe garn til strikkeprøver og eventuelt til en hel bluse. For
tiden er det populært at strikke 2-4 tynde garner sammen så medbring gerne mange forskellige garner i både kvalitet, tykkelse og farve.
Rester kan også bruges.www.sysfredens.dk Kursus nr. 04-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


05-1 Re-design

27. januar – 02. februar v/Amy Lyngaa
Bæredygtighed, genbrug, up-cykling, reparation og mange andre gode ord beskriver denne uge, hvor vi hver dag vil arbejde tematisk med re-design.

Alle bliver introduceret til at sy tasker, forandre tøj, sy boligtekstiler eller billeder og udgangspunktet er egne gamle, medbragte tekstiler som vi pynter med broderi og tryk, -og med hjem får du ”nye” personlige og individuelle tekstiler som kan pynte både dit hjem og din krop… Kursus nr. 05-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


05-2 Vævning håndklæder Nyt indhold

27. januar – 02. februar v/Winnie Poulsen

På dette kursus skal vi væve håndklæder. Når der væves håndklæder betyder det, at mindst halvdelen af materialet er hør. Så vi væver lækre, godt tørrende, mest tynde, ofte rynkede eller boblende håndklæder i mange forskellige bindinger. Kursus nr. 05-2-19

Tilmeld dig her


til toppen06-1 Strik med islandsk inspiration  

03. - 09. februar v/HelgaJóna og Héléne Magnûsson

Strik med Islandsk inspiration.
På dette kursus skal vi arbejde med inspiration i strik, strikkedesign, teknikker, montering, finesser og beregninger.

Héléne Magnusson har arbejdet igennem de sidste mange år med strikkedesign, med inspiration fra gammelt islandsk strik og udgivet bøger. Helga Jóna kommer fra Island og har ligeledes arbejdet med strik i mange år, undervist og lavet opskrifter. Der vil være muligt at købe Héléne’s Islandske garn på kurset.
www.icelandicknitter.com Kursus nr. 06-1-19

Tilmeld dig her


til toppen07 To generationer

Har du sammen med dit barnebarn/barn lyst til at arbejde med broderi, re-design eller syning, så er her et kursus for jer.

Udover undervisningen vil der bl.a. være forskellige hyggelige aktiviteter, udflugt og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Begge generationer må gerne være nybegyndere.

Ved tilmelding vælges broderi, re-design eller syning. Ét barn ifølge med én voksen. Vi anbefaler at børnene er 9 år ved kursusstart.
Kurset starter lørdag kl. 16 og slutter onsdag kl. 17.


07-1 Broderi  


09. - 13. februar v/
Björk Ottósdóttir
Vinterferie JUBBII så dejligt, glæder mig til at være sammen med børn, mødre,
mormor og farmor. Ja broderi... der er så mange muligheder i broderiet... Nål og tråd – så bare derudaf. Vi skal hygge os i broderiets univers.

Der vil være mulighed for ubegrænsede opgaver store og små. Vi skal finde på, kreere, montere, hygge og ha' det sjovt med nålen.
Broderi er en fantastisk mulighed for at dekorere på sit tøj, så tag endelig tøj med du vil præge med din personlighed.
Jeg glæder mig, medbring sygrej lyst og glæde. Kursus nr. 07-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


07-2 Re-design  


09. - 13. februar v/
Amy Lyngaa
Hvem siger at gamle materialer er kedelige? Det er de ikke hvis de bruges igen
til at sy nye ting af! Vi syr nye tasker, poser og penalhuse af gamle presenninger,
teltdug og stramajbroderier, og vi laver gamle duge og sengetøj om til sjove poser
med stof- og rammelimstryk.
En lille ferie hvor vi skal lave alle mulige sjove ting af genbrugsmaterialer både til værelset, stuen og kroppen…. Kursus nr. 07-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


07-3 Syning  


09. - 13. februar v/
Hanne Holtzmann
I denne uge hygger vi os sammen og syr ting til os selv, værelset eller boligen. Det kan være: nederdel, skjorte, kimono, poncho, taske, beholdere, hjemmesko,
toilettaske, penalhus eller andre ting I har lyst at sy.…. Kursus nr. 07-3-19

Tilmeld dig her


til toppen


08-1 Skals-broderi


17. - 23. februar v/Björk Ottósdóttir
Broderi er ikke "bare" klokkestrenge og puder! Skals broderi er et kursus for ALLE som har lyst til at fordybe sig i faget.
Kurset starter med en lille start opgave. Ugen vil byde på undervisning indenfor de klassiske teknikker evt. udført på en nutidig måde. Vi skal arbejde med frie sting, tryk og 3.d., materiale- og farvevalg, designe og placere mønstre, prikke og overføre på stof, presse og montere.

Resultatet kunne blive: poser, puder, gardiner, sengetøj, viskestykker, forklæder, dåbskjoler, billeder, duge… Undervisningen er individuel og forgår i det tempo, som passer dig. Kursus nr. 08-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


08-2 Syning

17. - 23. februar v/Birgitte Bandmann
På dette kursus har vi fokus på det gode håndværk, skrædderiet.
Medbring stof og mønster på lige det du drømmer om at sy. Jeg vil hjælpe dig i mål med et stykke gennemarbejdet tøj på et højt fagligt niveau. Undervisningen tager udgangspunkt i hver enkelt kursists niveau. Fælles for alle er, at jeg deler ud af min ekspertise indenfor skrædderi. Eksempelvis tilskæring, tilretning, presseteknikker og syning.

Vi vil desuden lave en række syprøver, så du får afprøvet mange forskellige syteknikker. Prøverne tages med hjem og kan bruges som inspiration til fremtidige syprojekter. Kursus nr. 08-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


10-1 Skals-broderi

03. - 09. marts v/Björk Ottósdóttir

Broderi er ikke "bare" klokkestrenge og puder!
Skals broderi er et kursus for ALLE som har lyst til at fordybe sig i faget. Kurset starter med en lille start opgave. Ugen vil byde på undervisning indenfor de klassiske teknikker evt. udført på en nutidig måde. Vi skal arbejde med frie sting, tryk og 3.d., materiale- og farvevalg, designe og placere mønstre, prikke og overføre på stof, presse og montere.

Resultatet kunne blive: poser, puder, gardiner, sengetøj, viskestykker, forklæder, dåbskjoler, billeder, duge… Undervisningen er individuel og forgår i det tempo, som passer dig. Kursus nr. 10-1-19

Tilmeld dig her


til toppen10-2 HVF broderi engelsk og fransk

03. - 09. marts marts v/lis Arenkiel
Engelsk broderi er en fælles betegnelse for en broderiteknik bestående af forskellige huller, der ofte sys i enkelte rækker eller i større geometriske mønstre. I mange tilfælde kombineres engelsk med fransk broderi, der er en tyk kastning eller fladsyning med underrining, så broderiet ligger højt på stoffet. Broderierne sluttes ofte med tungekanter eller skyggehuller.
Navnemærkning og årstal ses i tilknytning til de 8 modulersteknikker. Et enkelt vælges og udarbejdes. Kursus nr. 10-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


HVF kurser i broderi (håndværksfaglige kurser)
8 moduler á 1 uge over 4 år • Underviser Lis Ahrenkiel
På disse kurser gives kursisterne grundlæggende håndværksmæssige kvalifikationer i danske bondesyninger på lærred, talte som frie syninger. Fælles for alle 8 moduler er at give deltagerne kendskab til teknikkerne. Delemnerne er forskellige og retter sig efter teknikken. Der arbejdes med stadieprøver, analyser af originale arbejder, opretning, konstruktion, prikning, påtegning, opspænding, vask og presning.
De 8 moduler er:

1 dragværk
2 tællesyning og rudesyning
3 hvidsøm
4 baldyring
5 udklipshedebo
6 tamburering og hulsømme
7 venitiansk broderi og Richelieubroderi
8 engelsk og fransk broderi


til toppen11-1 Strik

10. - 16. marts v/Helga Jóna
I denne uge vil vi arbejde med forskellige emner indenfor strik – f.eks. teknikker, strukturer, finesser, montering og beregninger. Teknikkerne vil bl.a. være patentstrik, hvor vi leger med struktur, farve og dobbelt farvet patent.

Derudover skal vi arbejde med at få pæne kanter, knaphuller og halsudskæringer. Sidst men ikke mindst arbejder vi med beregning af enkle trøjer.
Kursus nr. 11-1-19

Tilmeld dig her


til toppen11-2 Læder

10. - 16. marts v/Henriette Andersen
Læder – at elske at arbejde med det uperfekte.
Læder er meget oppe i tiden og kan bruges på mange måder.  Vi kommer i løbet af ugen omkring de grundlæggende teknikker i læder.  Syning, farvning, isætning af låse, vådformning, modelfremstilling og design af eget produkt.

Vi laver en lille startopgave, så alle kommer godt i gang, og får fornemmelsen af at have læder mellem hænderne. Men inden vi kommer så langt, vil jeg kort fortælle lidt om læder. Hvor kommer læder fra? Hvordan bliver det forarbejdet, og hvilke egenskaber har det? Kurset er for alle, begyndere eller øvede.
andersenlepri.dkwww.andersenlepri.dk Kursus nr. 11-2-19 

Tilmeld dig her


til toppen13-1 Skaftevævning

24. - 30. marts v/Anne-Mette Due Nielsen

Med udgangspunkt i grundbindingerne lærred, kipper og satin arbejder vi med forskellige kvaliteter i vævene.
Der væves prøver til beklædningsstoffer, tørklæder, plaider, dækketøj, håndklæder og viskestykker. Der arbejdes med farveeffekter og vævninger, der danner særlige mønstre i overfladen. Man kan afprøve mange forskellige garner for at undersøge materialernes betydning for stoffets karakter.

Efter behov undervises i udregning af opskrift, i elementær bindingslære og i vævens opsætning og funktion. Kurset henvender sig til begyndere og lidt øvede. Kursus nr. 13-1-19

Tilmeld dig her


til toppen13-2 Manipulation

24. - 30. marts v/Liselotte Hornstrup
Lær nye tekstilmetoder til at manipulere tekstiler og lær at tænke materialer/resurser på en ny måde. Vi skal bl.a. lære at bruge pigmentfarver med forskellige bindere, maskinbrodere på almindelige husholdningsmaskiner, nuno-filte, arbejde med genbrugspels og meget mere. 

Vi skal lave et tekstilmaleri, lave vores eget stof til en taske vi skal sy og filte et tørklæde. Vi kommer til at arbejde med rigtig mange forskellige materialer og metoder. Kort sagt; bliv inspireret til at lave dine egne tekstiler og opslugt af at udfordre materialerne. www.liselottehornstrup.com Kursus nr. 13-2-19 

Tilmeld dig her


til toppen14-1 Håndstrik og plantefarvning

31. marts - 06. april v/Dorthe M.L. Jensen og G-uld
To der er passionerede for det gode håndværk og fornyelse af teknikker har slået sig sammen om dette kursus.
I farveværkstedet dyppes skønne G(uld) garner i holdbart plantefarve og indigo bade. I strikkeværkstedet afprøves de nyfarvede garner på strikkepindende med teknikker der fremhæver de smukke farver.

Nye indfarvninger gøres og flere prøver strikkes og modeller beregnes. Erfaringer fra de 2 værksteder ender op med unikt farvede garn til din unikke stikkemodel. Uanset niveau alle kan deltage. www.g-uld.dk www.dmlj.dk
Kursus nr. 14-1-19

Tilmeld dig her


til toppen15-1 Re-design-reparation-omforandring

07. - 13. april v/Amy Lyngaa og Hanne Holtzmann
Reparation, omforandring og re-design med et tvist.
En uge hvor en beklædnings- og broderi-håndværker slår sig sammen og holder kursus om at sy, forandre, nytænke og dekorere gammelt og måske kedeligt tøj.

Skjorter, kjoler, striktrøjer mm kan ændres til nyt med broderi og tryk, eller et gammelt udtjent stykke tøj kan syes fuldstændig om til noget nyt…
Kursus nr. 15-1-19


Tilmeld dig her


til toppen
16 To generationer

Har du sammen med dit barnebarn/barn lyst til at arbejde med broderi, strik og indfarvning eller syning, så er her et kursus for jer.

Udover undervisningen vil der bl.a. være forskellige hyggelige aktiviteter, udflugt og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Begge generationer må gerne være nybegyndere.

Ved tilmelding vælges broderi, strik og indfarvning eller syning. Ét barn ifølge med én voksen. Vi anbefaler at børnene er 9 år ved kursusstart.
Kurset starter lørdag kl. 16 og slutter onsdag kl. 17.


16-1 Broderi

13. - 17. april v/Louise Lerche
Dette kursus er for dig, der simpelthen ELSKER at brodere eller dig, som gerne vil prøve det – for det er RIGTIG sjovt at brodere. Tag fat i din mor/bedstemor, så i sammen kan komme på et hyggeligt broderikursus med forskellige sjove aktiviteter fra morgen til aften.
Vi skal på tværs af aldersgrupper fordybe os i broderiets mange muligheder, og nyde at vi skal inspirere samt lære af hinanden.

Der vil være tid til forskellige små-projekter med udfordringer til alle – nybegyndere såvel som øvede. Måske du har lyst til at brodere et nyt penalhus, en taske, en pude eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser.
cargocollective.comwww.louise-lerche.blogspot.dk Kursus nr. 16-1-19

Tilmeld dig her


til toppen16-2 Strik og indfarvning

13. - 17. april v/Dorthe L.M Jensen
Indfarvning og strik. Spændende dage i selskab med garn, strikkepinde og en masse farver. Vi strikker måske en taske til tablet, pandebånd, hue, en lomme til din nederdel, fingerstrik… Strikkepindene hviler sig og i stedet finder vi hvidt garn, muleposer, t-shirt og forskellige farver frem.
Stoffet og garnerne indfarves i skønne farver og mønstre. Vi kan binde knuder på garnet, vikle elastikker på t-shirten, folde muleposen som en mussetrappe og dyppe det hele i miljøvenlige farvebade. Det farvede garn strikkes der efterfølgende med. Uanset niveau alle kan deltage.www.dmlj.dk
Kursusnr. 16-2-19

Tilmeld dig her


til toppen16-3 Syning

13. - 17. april v/Hanne Holtzmann
I denne uge arbejder vi sammen to generationer, børn/mødre-bedstemødre, om dejlige og nyttige ting til beklædning til sig selv eller til værelset/hjemmet. Vi skal hygge os med at sy.

Lav f.eks. en morgenkåbe i stor og lille str. Der kan også fremstilles flagremser, hårpynt, tasker, toilettasker, opbevaringsposer, bladholder, eller ting i selv finder på. Undervejs giver jeg vejledning og gode råd om syning, så vi opnår et godt resultat. Kursus nr. 16-3-19

Tilmeld dig her


til toppen23/24-1 Rejsekursus, Island-strik

02. - 11. juni v/Helga Jóna
Vi starter med 4 dage på højskole i Skals, vi arbejder med islandsk strik, mønstre, teknikker og traditioner. Så går turen til Island, hvor vi skal på strikkefestival i Blönduós! 
Vi deltager i 2 workshops med forskellige undervisere, foredrag, festmiddag mm. Udover strikkefestivalen besøger vi uldvaskeri, uldspinderi, en strikdesigner og bliver inspireret af den enestående natur. 
Vi starter med 4 dage på højskole i Skals, vi arbejder med islandsk strik, mønstre, teknikker og traditioner. Så går turen til Island, hvor vi skal på strikkefestival i Blönduós! Vi deltager i 2 workshops med forskellige undervisere, foredrag, festmiddag mm. Udover strikkefestivalen besøger vi uldvaskeri, uldspinderi, en strikdesigner og bliver inspireret af den enestående natur. 

Underviser og rejseguide er islandske Helga Jóna (tidligere haft håndarbejdsbutik i Reykjavik) – en unik mulighed for at opleve strikkekultur i Island. 
Rejsen arr. i samarbejde med Herning Turist og grupperejser. Reg.nr. i rejsegarantifonden 2414.
www.strikketoj.com www.knittingfestival.is kursusnr. 23-1-19


Tilmeld dig hertil toppen23/24-2 Rejsekursus, Færøerne-strik

02. - 11. juni v/Ann Højgaard Slot
Vi starter med 4 dage på højskole i Skals, hvor vi arbejder med færøsk strik – teknikker, form, mønstre og traditioner - i en nutidig kontekst. Så drager vi, med strikketøjet i tasken til Færøerne, hvor der venter os en masse spændende strikkeoplevelser.
Vi skal besøge garnbutikker, ”uldspecialister”, tekstil- og strikdesignere og vi skal rundt omkring på nogle af øerne for at lade os inspirere af færøsk natur og strikkekultur.
Underviser og rejseguide Ann Højgaard Slot, er født og opvokset på Færøerne og har et solidt netværk af dygtige historiefortællere, strikdesignere, tekstilformidlere m.m.
Dette er en unik mulighed for at opleve en helt særlig strikkekultur gennem de lokale på Færøerne. Kursusnr. 23-2-19

Tilmeld dig her


til toppen27 Sommerkursus
Re-design, syning, vævning og idéudvikling, broderi, plantefarvning


Sommerkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Re-design v/Amy Lyngaa, syning v/Hanne Holzmann, vævning og idéudvikling v/Astrid Skibssted, broderi v/Tine Wessel, plantefarvning v/Anne Støvlbæk, maskinstrik v/Iben Høj.

Udover undervisningen vil der være foredrag, marked og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger.

27-1 Re-design sommerkursus 27

30. juni - 06. juli v/Amy Lyngaa
Bæredygtighed, genbrug, up-cykling, reparation og mange andre gode ord beskriver denne uge, hvor vi hver dag vil arbejde tematisk med re-design.
Alle bliver introduceret til at sy tasker, forandre tøj, sy boligtekstiler eller billeder og udgangspunktet er egne gamle, medbragte tekstiler som vi pynter med broderi og tryk, -og med hjem får du ”nye” personlige og individuelle tekstiler som kan pynte både dit hjem og din krop… kursusnr. 27-1-19

Tilmeld dig her


til toppen27-2 Syning sommerkursus 27

30. juni - 06. juli v/Hanne Holtzmann
Sy hvad du har lyst til. Arbejd standard grundforme og videreudvikl derfra eller følg et standard mønster, du bruger, som det er eller videreudvikl på det. Du kan også omforandre eller omsy allerede eksisterende tekstil til nyt tøj. Alt sammen for at opnå et godt resultat og en god pasform.
Undervisningen er individuel og vi arbejder med den gode pasform, der klæder netop dig. Gode råd om materialevalg. Der bliver vejledt i syteknikker, model-udvikling, afprøvning og tilretning for både øvede og uøvede. Kursusnr. 27-2-19

Tilmeld dig her


til toppen27-3 Vævning og idéudvikling sommerkursus 27

30. juni - 06. juli v/Astrid Skibssted
På dette kursus arbejder vi med enkle væveteknikker på to skafts-væve af den type som de fleste har plads til i stuen. Vi skal lave kompositioner i garn og materiale og designe nye farvestillinger til vævede tekstiler. Garnets struktur og farver er i fokus.
Med udgangspunkt i Astrids egne arbejdsmetoder og designprocesser, skal vi arbejde med lærredsvævede strukturer, skitsering i garn og masser af vikleprøver.
De færdige vævede tekstiler vil være egnet til f eks. tasker og tørklæder. Kursusnr. 27-3-19

Tilmeld dig her


til toppen27-4 Broderi sommerkursus 27

30. juni - 06. juli v/Tine Wessel
Her syr du et ”Tekstur bibliotek”, der kan give et boost til din kreativitet. Vi udforsker 4-5 enkle teknikker og syr mange eksperimenter med dem. Vi arbejder b.la. med variationer i tråde, retninger og mellemrum. Du syr en prøvesamling med tekstile overflader, du kan bruge til at skabe tekstur i dine broderier. Ingen får det samme resultat, da vi eksperimenterer forskelligt inden for de samme rammer og derfor kan vi inspirere hinanden.
Vi ser på, hvordan overfladerne kan bruges som f. eks baggrunde eller til at fremhæve og nedtone områder i dit broderi. Tekstur biblioteket kan udvides, når nye ideer opstår. Vi syr et broderi (eller flere), hvor vi afprøver eksperimenterne. Kursusnr. 27-4-19

Tilmeld dig her


til toppen27-5 Plantefarvning sommerkursus 27

30. juni - 06. juli v/Anne Støvlbæk
Smukke ting går aldrig af mode - så nu er det atter tid til at genoptage et gammelt håndværk, som har været kendt siden oldtiden. Anne fra G-uld vil lærer farvemetoder fra sig - en anderledes tilgang end 70'ernes farvegryder.
Du lærer den "simple måde", hvorved du selv kan opnå fantastiske unikke farver og arbejde videre på egen hånd.
Der bliver gennemgået: kendskab til farveplanter, håndtering af fibre, bejdsningsmetoder, fremstilling af farvesupper, farvningen med frisk plante, farvningen med tørret plante og farvning med kraprod, cochenille og indigo. Vi får tid til at prøve forskellige metoder samt planter af, så naturens farveskala kan udforskes på bedste vis. Kursusnr. 27-5-19

Tilmeld dig her


til toppen27-6 Maskinstrik sommerkursus 27

30. juni - 06. juli v/Iben Høj
Lav dit eget strikdesign. Vi skal arbejde med direkte formgivning af strikken på
maskine – strik, hvor form, funktion og dekoration går op i en højere enhed. Effekter og mønstre kan bidrage til formen og målet er at skabe både sit eget materiale og sin egen form – et helt unikt design.
Ud fra min designproces vil jeg undervise i de grundlæggende principper for fully fashion strik, hvileteknik brugt til formgivning og drapering af strik på gine – samt give tips til modelberegning og finish.
Kendskab til strikkemaskinen er en fordel. www.ibenhoej.com
Kursusnr. 27-6-19


Tilmeld dig her


til toppen