Skals - højskolen for design og håndarbejde er en smuk, gammel bygning, som ligger højt og stolt på en bakke med udsigt til Hjarbæk Fjord. Vi er 12 kilometer fra Viborg og et stenkast indenfor byskiltet i landsbyen Skals.

Midt i de smukke omgivelser tilbyder vi lange og korte højskolekurser til kreative elever i alle aldre. Fælles for kurserne er, at de dyrker det gode håndværk og udfordrer hænder, sanser og kreativitet.

Vores køkken er delvist økologisk. Det økologiske spisemærke Vi har Det Økologiske Spisemærke.
Hver dag serveres sund og velsmagende mad lavet fra bunden af friske råvarer med masser af grønt. Det meste af vores brød bager vi selv.
Der er mulighed for at få special- eller vegetarkost.

Vil du være designer
De lange kurser kan bruges som forberedelse til en designuddannelse, eller til at forædle og udvikle dine ideer og dine evner som håndværker.
Her lærer du at konstruere mønstre, tilskære, sy, strikke, brodere og væve. Fag, som ikke længere er en del af designuddannelserne. Færdigheder, som vi mener, er nødvendige for at være en overbevisende designer - både professionelt og på privat plan.

For alle kreative sjæle
De korte kurser er for alle, der ønsker at fordybe sig i håndarbejdets teknik og samtidig hente ny inspiration til jobbet eller hjemmehobbyen.