Emnedage
Hver undervisningsdag har et emne. Der arbejdes selvstædigt
med emnet efter en kort introduktion. Undervisningen er for både nybegyndere og øvede.

Undervisning kl. 9-16. Pris 550 kr. inkl. kaffe og frokost.

Undervisning kl. 9-18. Pris 750 kr. inkl. kaffe og frokost.

Ved framelding beregnes et administrationsgebyr på 200 kr. Frameldes der senere end 3 uger før kursusdagen, er du ikke berettiget til refusion.

Kontakt skolen for tilmelding påMail til Dorthedorthe@skals.nu
eller vælg tilmeldingsblanket i højre margen.BRODERI

Amy Lyngaa
12. NOVEMBER 2019
31. MARTS 2020
EMNEDAG. Broderi med inspiration fra insekternes verden. Store tykke, små fine, elegante eller grimme insekter omsættes til broderi, så er de pludselig sjove, fantasifulde, stribede eller måske prikkede…


Amy Lyngaa
22. OKTOBER 2019
25. FEBRUAR 2020
EMNEDAG. Broderi, for nybegyndere. En dag hvor vi arbejder med grundlæggende broderi; tegning, overføring, materialekendskab og udvælgelse af teknikker.


Amy Lyngaa
03. DECEMBER 2019, TIL KL. 18.00
28. APRIL 2020, TIL KL. 18.00
EMNEDAG. Stoftryk, rammelimstryk og folietryk. En dag hvor vi gennemgår og afprøver flere trykmetoder. Efterfølgende arbejdes der med muligheden for at brodere på trykkene.


Amy Lyngaa
30. NOVEMBER 2019
29. FEBRUAR 2020
EMNEDAG. Reparation og dekoration for ”den miljøbevidste”. Medbring tøj og tekstiler som kan repareres; hullede striktrøjer og cowboybukser bliver sjove og personlige med lapper og stopninger som både er reparation og dekoration i èt.
 

Tine Wessel
28. FEBRUAR 2020
EMNEDAG. Broderede overflader – her er det eksperimenterne med teknik og materialer der er det væsentlige. I nogle tilfælde kan eksperimenterne ende som små spændende broderier der er færdige i sig selv. I andre tilfælde kan eksperimenterne give inspiration til en struktur på en bluse, på et broderet portræt, en tekstur eller en overflade som man ikke umiddelbart kan tænke sig til.
Vi arbejder bla. med variationer i tråde, retninger og mellemrum. Du syr en ”prøvesamling” med tekstile overflader du kan bruge til at skabe tekstur i dine broderier.

 

PLANTEFARVNING

G-Uld
15. APRIL 2020
EMNEDAG. Én-dags-farvekursus med G-uld, hvor der vil være fokus på fremgangsmåderne og håndværket bag plantefarvning. Dagen er en inspirationsdag, hvor man får en smagsprøve på de mange muligheder, der findes indenfor plantefarvning – kulturhistorien bag – hvilke metoder er stadig anvendelige, og hvordan opnår man et godt og holdbart resultat. En dag hvor fascinationen af naturens kunnen og tidligere tiders håndværk bliver bragt til live. www.g-uld.dk


LÆDER

Line Lerche
19. NOVEMBER 2019, TIL KL. 18.00
03. MARTS 2020, TIL KL. 18.00
EMNEDAG. Vi skal arbejde med vegetabilsk garvet kernelæder - lyst læder som uden tøven, og lynhurtigt, udvikler sin lyse farve til mørkere og mørkere nuancer. Kernelæder er det perfekte mix af tekstil og papir.
Det er et materiale man kan skære og klippe i, uden det trevler. Det er meget slidstærkt og så kan man folde, forme, lime, konstruere i det ligesom papir. Temaet er hverdagsprodukter. Vi starter med en forudbestemt opgave.
Derefter fri leg.

 

ÆSKER

Louise Lerche
12. NOVEMBER 2019
EMNEDAG. ”Finurlige æsker”. Vi skal arbejde med pap og papir, og med tålmodighed samt millimeterperfektion udarbejde en æske helt fra bunden for derefter at beklæde den med lækkert papir i alverdens farver og mønstre – kun fantasien sætter grænser. Dagens æske er en forudbestemt opgave, men du får fif og kendskab til håndværket, så du kan fortsætte på egen hånd derhjemme.


VÆVNING

Benedicte Harder

28. NOVEMBER 2019
EMNEDAG. Kantafslutninger i vævede tæpper: Kurset omhandler a.) Forskellige former for flettede afslutninger, hvor trendtrådene enten flettes i en fast kant på tværs af trendretningen, eller i adskilte fletninger, der løber i trendens retning, samt b.) Forskellige former for vævede afslutninger, der enten væves som en forlængelse af tæppet og afsluttes med oplægning, eller på tværs af trenden, så trendens tråde anvendes som islæt i den afsluttende kant. Har du et vævet tæppe, hvor du er i tvivl om afslutningen, så tag det med og vi kigger på det.


30. JANUAR 2020
EMNEDAG. Grundlæggende væveteori til skaftevæv: Kurset omhandler konstruktion af bindingstegning, de tre grundbindinger (lærred, kipper og satin), samt et udvalg af afledte bindinger. Derudover gennemgås konstruktion af farveeffekt mønstre i hhv. lærred og kipper. Ønsker du at få hjælp til at bruge WeavePoint ved konstruktion af bindingstegninger, skal du selv medbringe en PC med WeavePoint installeret, eller en downloaded demo-version.


12. MARTS 2020
EMNEDAG. Fri mønstring med dobbelt skel: Med metoden ”dobbelt skel” kan vi boltre os i organiske linjer og fri mønstring. Kurset omhandler teoretisk og praktisk gennemgang af metoden: ”Dobbelt skel”, samt væveteori til 3 udvalgte og meget forskellige bindinger, der egner sig særligt godt til dobbelt skel: Damask; Taqueté/ Samitum og Beiderwand. Teorien understøttes af vævede prøver.


Astrid Skibsted

20. NOVEMBER 2019
EMNEDAG. Farvekompositioner og små æsker. I fællesskab skal vi løfte vores farvemod og udfordre vores vaner om hvordan vi tænker på farver. Denne workshop handler om viklede kompositioner i garn og farve og om hvordan vi kan bruge dem som designredskab. Dit arbejde vil kunne bruges i fremtidige tekstile projekter og væveprojekter og nogle af dine viklinger bliver til små fine æsker eller brocher.


ECOPRINT

Charlotte van Hauen
27. MARTS 2020
EMNEDAG. En dag med plante og blomster tryk. Eksperimenter med ecoprint på tekstiler. Vi arbejder med friske og tørrede blade samt grøntsager og krydderier, og eksperimenterer med at skabe smukke tekstiler med deres farver, former og strukturer. Der vil være mulighed for at arbejde med baggrundsfarve. Der vil være udgifter til materiale.HORNARBEJDE


Johannes Bengtsson
26. SEPTEMBER 2019
EMNEDAG. Horn af forskellige dyr har været brugt til kreativt arbejde siden oldtiden. Det er stadig et fascinerende materiale at arbejde med. På denne kursusdag kan du prøve kræfter med at lave en unik fingerring, ørestikker/-clips eller knapper til den hjemmestrikkede trøje.STRIKNING

Helga Jóna
19. NOVEMBER 2019
18. FEBRUAR 2020
EMNEDAG. Her kan du lære forskellige strikketeknikker, f.eks forskellige opslagninger, aflukninger, kanter, knaphuller mm. Alt som kan gøre dit strikketøj endnu finere.